19 Temmuz 2008

insertjeton E3 2008 raporusu

öncelikle e3'ün iyice boka sardığını belirteyim. oyun fuarından çok bilişim teknolojileri ya da yapı inşaat fuarı tadında. kaldi ki benzettiğimiz fuarlarda bile daha çok tanıtım görevlisi bikinili abla var. bu durumdan firma yöneticileri de pek memnun değil.

ikinci olarak; hiç öyle groundbreaking bir haberle karşılaşmadık. nerde büyük süprizler, nerde e3 ruhu? elimizde bıçak, ağladık.

kayda değer olaylar:

  • Final Fantasy XIII XBox360'da
Fuarın en sarsıcı haberlerinden biri. PS3 son exclusive oyunlarından birini daha yitirdi. Geriye ne kaldı? Metal Gear Solid 4.

  • Nintendo Wii Motion Plus
Wii Remote'ların altına takılıp hareketleri daha iyi algılamaya yarayan bir cihaz. Nintendo konsolu ucuza satıp meraklıları aksesuarla sömürmeye başladı iyice. Wii Fit, Zapper falan derken dalga geçilen tüm SNES aksesuarları tekrarlanıyor. Nintendo sonradan MotionPlus entegreli yeni remotelar çıkarmayı düşündüklerini de açıkladı.





  • DC Universe Online
Detective Comics evreninde süper kahraman yaratıp takılacağınız bir mmorpg geliyor. İki şeyden gerildim; 1. Sony Online Entertainment sayesinde olası tehlikelerden 2. resimdeki Robin kafalı Batman'den. Projede Jim Lee'nin de ismi geçiyor. Şu an geçen yaz bu haberin bir benzerini daha okuduğuma dair deja vu yaşadım. O değil de Marvel Comics'lisi yok mu bunun?




  • WoW Achievements
Yeni ek paketle birlikte World of Warcraft'a achievement sistemi geliyor. Böylece oyunda yaptığımız çoğu mantıksız hareketten puan kazanacağız. Mesela yüksek bir yerden düşünce achievement açıyorsunuz. Şaka bir yana oynanabilirliği arttıran bir özellik, keşke baştan koysalarmış.





  • Halo MMO
Online FPS şeklinde bir Halonun yapımda olduğu dedikoduları ortalığı sardı. Ayrıca bir tane de Halo stratejisi geliyor ki hiç ilgimizi çekmedi.

  • KOTOR MMO
Sıradaki Knights of the Old Republic oyunu mmorpg olacak. Piyasada aynı anda iki Star Wars mmorpgsi. Bakın bu biraz ilgimizi çekti.

  • Metal Gear Solid Online
Fuarda duyuruldu, duyurulduğu gibi de internetten satılmaya başlandı. Son durum ise; Konami sunucuları ağırlığı kaldıramadığı için bazı özellikler kullanım dışı, i.p. range engellemeleri var, genç subaylar rahatsız.



berkadam koltuğundan bildirdi <3

3 yorum:

  1. wii nin altına takılan alet ile birlikte nintendo yine şımarmaya ve saçmalamaya başladı. o ne ya?! satarken herşeyinizi algılayacaz dediler şimdede daha fazla algılayacaz diyorlar. şu japonlar hakkaten baya dangoz oluyor bazen.

    YanıtlaSil
  2. yakında titreşimlisi de çıkar. gelsin yeni wii pr0nları.

    YanıtlaSil
  3. wii kolu hep titriyoduki :s

    YanıtlaSil